miercuri, 25 martie 2009

Despre capre negre de stanga

Ideea de capra neagra de stanga a plecat de la o discutie mai veche cu doi prieteni. Totul a plecat de la faptul ca este un animal protejat prin lege. Incet incet s-a ajuns la cele doua tipuri de capre negre: cele de stanga si cele de dreapta. Aceste capre negre se deosebesc prin partea corpului unde picioarele lor sunt mai scurte; cele de stanga pe partea stanga respectiv pe dreapta. Aceasta mutatie am putea spune a aparut in descursul anilor dupa ce caprele negre s-au decis sa nu mai coboare de pe munte. Cum toti muntii arata cam ca aici
(stiu ca e un desen dar nu prea se gasesc poze cu munti pe google) caprele negre s-au vazut nevoite sa se adapteze la versantul muntelui, asa ca, incet incet, de-a lungul timpului au inceput sa se schimbe. In functie de cum au ramas pe versantul muntelui, caprele negre au ramas de stanga sau de dreapta si tocmai de-aia exista munti cu drumuri in spirala ca cel din poza ( nu sunt poze cu munti adevarati pe google din pacate).
Asa am ajuns in ziua de azi cu caprele negre cele diferite. Acum a aparut marea problema. Caprele negre sunt pe cale de disparitie din cauza ca nu se pot inmulti ca pe vremuri. Inainte sa se hotarasca sa nu mai coboare de pe munte, ele se inmulteau printr-un mod asemanator piticilor de baterie respectiv prin imperecherea celor doi cromozomi diferiti V si W.
In ziua de azi caprele negre nu se mai pot imperechea ca odinioara deoarece caprele negre de stanga nu se pot imperechea decat cu cele de dreapta datorita cromozomului W predominant la cele de stanga, respectiv V la cele de dreapta. acest lucru fiind momentan imposibil ajungandu-se la un pericol real in ceea ce priveste numarul caprelor negre din tara noastra.
Pentru a salva aceasta uimitoare specie pe cale de disparitie cercetatorii din Patarlagele si-au unit fortele cu cei din Copsa Mica, reusind sa cloneze o noua specie de capra neagra hibrid, care sa poata functiona in cele doua directii fara nici un fel de problema. cu toate ca este o solutie pentru viitorul apropiat stiindu-se adaptarea rapida la mediu a caprelor negre, cercetatorii fiind multumiti de rezultatul obtinut.

4 comentarii:

  1. uram succesuri intense cercetatorilor din Copsa Mica si celor din Patrlagele si speram ca noul hibrid sa fie o capra mai buna decat cea veche. ura pt caprele bune!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci hai sa ne intelegem ... Unii oameni cred ca cele doua tipuri de capre nu pot face sex - concept complet gresit. Doua capre de orientare diferita pot face sex insa doar pervers, astfel incat stau aproape fata in fata, dar de fapt cu spatele una la alta.
    De asemenea cele de partea stanga sunt mai bronzate pe dreapta , iar cele de partea dreapta - contrar asteptarilor sunt bronzate tot pe partea drapta datorita curentilor ascensivi balcanici. Acesti curenti sunt deosebit de periculosi pentru ca pot deveni electrici pe anumite ritmuri de muzica!
    Mare atentie sa n va lasati niciodata inselati de asemenea curenti dubiosi care la prima simtire pot parea niste fasuri...!!!
    Mare atentie!!!

    Cromozomii V si W au aparut in ultima perioada a secolului al XIV-lea datorita carutelor cu emisii de biogaz radioactiv - tin sa precizez ca in acea perioada caii si magarii nu aveau catalizator!

    Sunt multe lucruri extraordinar de importante care ar trebui prezentate clar pentru viitorul si evolutia omenirii, dar din pacate nu pot face asta pentru ca ar insemna sa tocesc tastele in asa fel incat acestea ar deveni niste mici gropite in calculatorul portabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Privind neinitiat de jos in sus , evident sceptic te lasI cuprins de neintelegere ,dar calea se distinge pt acei prea putini,acestia din urma fiind practic alesii .materializand obiectul de studiu ca fiind ceva insufletit, in speta o capra neagra realizezi ca poate esti alesul si urmaresti atent propria ta intelegere . Intr-un cuvant , incepi sa vezi ascunsul .Vizibilul este tematizarea, , întruparea invizibilului. Dacă invizibilul este esenţa, atunci vizibilul este existenţa.Existenţializata, capra neagra se înfăţişează metaforic ca extaz al invizibilului. Cum se face că, înfăşurând-o, privirea nu o ascunde şi, învăluind-o, ea totuşi o dezvăluie?
    Asadar, tu ,alesule, pornesti pe drumul intelegerii materilizand in imaginatia ta cu ajutorul ideilor locul unde o sa dispui aceasta capra neagra . Ca hint iti vine in ajutor un triunghi isoscel . Fiind cel ales o sa-l adaugi in plan ca loc pentru dispunerea capre negre . La o analiza mai atenta, iluminat fiind , invizibilul se contureaza , iar din negura neintelegerii se intruchipeaza un semet munte cu o capra neagra pe el . Marea aventura abia acum incepe . Stiind deja cateva legi simple de fizica te intrebi daca nu cumva versatul are o inclinatie cam mare pt a dispune capra neagra .. end of part 1 ; a se administra cu muzcai electronica pastilat fiind ; daca apar manifestari neplacute inlocuiti capra neagra cu musonul de madagascar putin mai spre varf PUNCT

    RăspundețiȘtergere
  4. un comentariu de la un prieten ( GG ):
    cand o capra de dreapta efectueaza "sexual intercourse" cu o capra de stanga, exista posibilitate aparitiei unei mutatii genetice (mai ales daca caprele sunt rude de sange) astfel incat capra nou rezultata sa aiba toate cele 4 picioare mai mici, ceea ce s-ar putea concretiza intr-o noua specie pe cale de disparitie: capra neagra cu picioare scurte peste tot! Ele pot migra spre zonele de campie din Copsa Mica si Patarlagele, pentru a le popula...

    RăspundețiȘtergere